Menu 

Bezoekersinfo

Hier vind je alle info die je nodig hebt om je bezoek te plannen.

bezoek

Jeugdland bezoeken is helemaal gratis! Je hoeft voor een individueel bezoek niet te reserveren en ook ons programma is altijd gratis toegankelijk. Kom je als groep of wil je je feestje vieren bij ons? Dan is het wel zo dat je moet betalen. Kijk voor meer informatie over feestjes hier. En wil je meer weten over een groepsbezoek aan jeugdland? Kijk dan hier!

 

 

openingstijden 

Jeugdland is van dinsdag tot en met zondag elke dag open van 10.00 tot 18.00.

 

Take away bar

De bar is op woensdag open vanaf 11 uur en in het weekend al vanaf 10 uur.

 

Huttendorp

Je kunt komen timmeren in het huttendorp op woensdagmiddag vanaf 12 uur en op zaterdag en zondag vanaf 11 uur.

bereikbaarheid

Fiets
Natuurlijk kom je met de fiets! We hebben heel veel fietsenrekken aan het begin van ons terrein.

 

Openbaar vervoer
Met het ov kun je ons als volgt bereiken: met tram 3, halte Molukkenstraat (Insulindeweg). Loop in oostelijke richting de Molukkenstraat in en ga voor het eind van de straat linksaf op de Valentijnkade. Loop de kade helemaal af. Met bus 40, 65 halte Valentijnkade. Loop de kade helemaal af.

Parkeerterrein P7 Science Park
Kom je toch liever met de auto? Op ons terrein kun je niet parkeren, ook niet kort. Er is ruime parkeergelegenheid op het parkeerterrein P7. Dit is betaald parkeren. Vanaf parkeerterrein P7 is het ongeveer 10 minuten lopen naar Jeugdland!

 

Kiss & Ride
Je kunt wel iemand snel even afzetten of ophalen bij de Kiss & Ride. Deze is direct voor het eerste (witte) hek. Je kunt hier even kort staan, maar echt parkeren is er niet toegestaan. 

Toegankelijkheid

Op het terrein

Over het hele terrein van Jeugdland zijn verharde paden, in het paviljoen is een MIVA toilet, er zijn verschillende zitmogelijkheden en mensen met een Europese gehandicapten parkeerkaart zijn welkom om op het terrein te parkeren; Aanmelden is hiervoor noodzakelijk via samenspelen@jeugdlandamsterdam.nl

veelgestelde vragen

Moeten ouders mee naar Jeugdland?

Kinderen onder de 8 jaar moeten altijd onder begeleiding van een volwassenen zijn op Jeugdland. Ouder dan 8 jaar? Dan kan je zelf komen spelen, maar let wel op, spelen op Jeugdland is op eigen risico. Daarom is het altijd fijn als er een ouder/verzorger in de buurt is! 

Kan ik met slecht weer ook komen?

Jeugdland is altijd open, ook als het weer wat minder goed is. En eigenlijk kun je hier altijd buiten spelen, maar bij een heftige stortbui of onweer kun je lekker naar binnen om te schuilen in de grote loods.

Is het veilig om op Jeugdland te spelen?

 Jeugdland staat voor risicovol spelen omdat kinderen daar zo weinig ruimte voor hebben. Dus daarom zijn onze medewerkers de hele tijd bezig met het bewaken van de veiligheid. We zien dit trouwens wel als een gemeenschappelijke inspanning: Ouders kennen hun kinderen en wij het terrein. Samen kunnen we zorgen we dat het veilig blijft.

Kan ik mijn (kinder)feestje vieren op jeugdland?

Ja zeker! op jeugdland vier je de leukste feestjes. Boeken doe je hier

Moet ik reserveren?

Nee! Je hoeft niet te reserveren of een kaartje te kopen om te kunnen spelen. Ook onze workshops en programma is (bijna altijd) gratis en op basis van inloop. Wel moet je op de dag zelf even aangeven dat je mee wilt doen bij de bar.

Is er iets te eten of drinken op jeugdland?

Jazeker! We hebben een (take away) bar met allerlei lekkers. Van (huisgemaakte) limo en ijsjes tot koffie, taart of een lekkere hartige tosti. Maar je mag ook je eigen eten en drinken meenemen. We schenken geen alcohol op Jeugdland.

Bestaan er twee Jeugdlanden?

In Amsterdam is er maar één buitenspeelparadijs met de naam Jeugdland Amsterdam en dat zijn wij. 😉 Daarnaast bestaat er een woonwijk in Amsterdam-Noord die Jeugdland heet.

En in Arnhem er is een organisatie met dezelfde naam die vakantieactiviteiten organiseert voor kinderen. 

Is er een BSO op Jeugdland gevestigd?

Daar kunnen we kort over zijn: Nee.

Zijn er vacatures op Jeugdland?

Soms wel. Kijk bij de nieuwsberichten voor het laatste nieuws over vacatures. Als die er niet zijn mag je ons altijd een open sollicitatie sturen.